ابزار تعیین اهداف؛ می خواهیم به چه چیزی برسیم؟

بهبود نیازمند تعیین اهداف است. اهداف پروژه بهبود باید دارای زمان مشخص، قابل اندازه گیری و جمعیت مشخص شده باشد.

[box type=”success” align=”aligncenter” ]توافق بر سر اهداف پروژه برای برای اطمینان از تداوم پروژه امری الزامی است. وقتی اهداف پروژه بهبود مشخص باشد؛ تیم بهبود عملکرد بیشتری خواهد داشت و به نتایج بهتری دست می یابد.[/box]

ابزار تعیین هدف (Aims Tool) یک روش ۵ مرحله ای برای مدیریت اهداف پروژه بهبود شما در بیمارستان است:

۱٫ هدف را به طور روشن مشخص کنید

هدف شما باید به خوبی مشخص کند که می خواهید چه چیزی را بهبود دهید و جمعیت بیماران مورد نظر شما را به خوبی مشخص کند و گرنه خیلی کلی است و در عمل کاری از پیش نخواهد رفت.

هدف نامشخص و کلی: بهبود مدیریت خطر برای همه بیماران تا ۶ ماه آینده به میزان ۳۰ درصد

هدف مشخص و درست: افزایش میزان گزارش خطاها در سه بخش منتخب بیمارستان تا ۶ ماه آینده به میزان ۳۰ درصد

۲٫ دربردارنده اهداف کمی و عددی باشد

تعیین اهداف باعث ایجاد حساسیت به تغییر میشود و به اندازه گیری ها جهت می دهد و باعث تمرکز روی تغییرات می شود به عنوان مثال کاهش متوسط اقامت بیماران در اتاق عمل به میزان ۵۰% بسیار گویاتر از کاهش مدت زمان حضور بیمار در اتاق عمل است.

وجود عدد فقط هدف را روشن نمی کند بلکه تیم بهبود را به توجه درباره آن چه باید انداه گیری کرده و تغییر دهند وامی دارد.

۳٫ تعیین بازه زمانی
بازه زمانی که لازم است هدف محقق شود بسیار در رسیدن به نتیجه نقش دارد. مدیران بهبود باید درباره تاریخ رسیدن به نتایج دقیق باشند و از افراد بخواهند که موانع رسیدن به نتایج در تاریخ مورد نظر را رفع کنند.

۴٫ جلوگیری از روزمرگی و بی تفاوتی نسبت به اهداف
برای جلوگیری از روزمرگی و کاهش حساسیت به اهداف تکرار آن می تواند بسیار کمک کننده باشد مثلا در ابتدای جلسات بگوییم: ما این جا هستیم برای این که بتوانیم تا ۱۲ ماه آینده ۵۰% از متوسط زمان اقامت بیماران در اتاق عمل را کاهش دهیم

۵٫ آماده باز تعریف اهداف باشید
اگر تیم بهبود در ابتدای پروژه قصد داشته موضوعی را در کل بیمارستان عملی کند ممکن است پس از گذشت مدتی از آغاز پروژه به این نتیجه برسد که بهتر است در یک بخش خاص به طور محدود کار را دنبال کند.

به عنوان مثال هدف کاهش خوادث ناخواسته دارویی در کل بخش های بیمارستان به میزان ۳۰% ظرف ۵ ماه با این هدف جایگزین شود: کاهش حوادث ناخواسته دارویی در بخش مراقبت های قلبی به میزان ۳۰% ظرف ۵ ماه. این که هدفمان را اصلاح کنیم معنی بی تفاوتی یا کوتاه آمدن! از آن را نمی دهد بلکه تمرکز هوشمندانه روی بخشی از سیستم که نتیجه بهتری می دهد معنای آن است.

بهبود کیفیت خدمات سلامت با شناخت دقیق عملکرد سیستم و استفاده از روش‌ها و ابزارهای مناسب علم مدیریت حاصل می‌شود. در وبسایت بهبود خدمات سلامت به مفاهیم و روش‌های مدیریتی در حوزه سلامت می‌پردازیم

۱ یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *